ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τομ Παπαδόπουλος: Αν δεν είχα έρθει εγώ, δεν θα υπήρχε Ηρακλής

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος των κυανόλευκων, όπου τοποθετήθηκε για τα τεκταινόμενα στην ομάδα

 20/12/2018 15:03

Τομ Παπαδόπουλος: Αν δεν είχα έρθει εγώ, δεν θα υπήρχε Ηρακλής

Νίκος Παππάς

Τον προβληματισμό του για τα θέματα των χρεών της ΠΑΕ Ηρακλής, των μπλοκαρισμένων λογαριασμών και της χαμηλής απόδοσης του ποδοσφαιρικού τμήματος εξέφρασε ο μεγαλομέτοχος Τομ Παπαδόπουλος, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αναλυτικά:

«Δεν ξέρουμε το μέγεθος των χρεών»

«Εγώ αυτή τη στιγμή δουλεύω μία ομάδα με κλειστούς λογαριασμούς. Όσον αφορά το μέγεθος των χρεών δεν το ξέρουμε. Κάθε μέρα παρουσιάζονται και νέα άτομα, δεν ξέρουμε από που έρχεται. Θα περάσει πολύς καιρός να ξέρουμε πόσο ακριβώς είναι αυτό το ποσό. Είναι ομάδα με μεγάλο μπάτζετ που δεν μπορεί να δουλέψει όπως δουλεύει αυτή τη στιγμή».

«Υπάρχει πρόβλημα στο αγωνιστικό τμήμα»

«Ο κ. Μυροφορίδης έτρεξε ένα πρότζεκτ με τον τρόπο που γνωρίζει. Εκεί βασιστήκαμε και εμείς και έγινε όλη η συμφωνία. Ο κ. Μυροφορίδης είχε έναν κορμό παικτών που υπέγραψε και αποτελούσαν ήδη μέλη του Ηρακλή. Από την πρώτη μέρα είδαμε τον κορμό αυτών και πήραμε πακέτο την ομάδα. Εμείς είχαμε τον κ. Βοσνιάδη προπονητή όταν ήρθαμε. Για τους γνωστούς ή άγνωστους λόγους δεν δούλεψε. Εμείς δεν είμαστε μάγοι, δεν ξέρουμε πού είναι το μαγικό κουμπί. Υπάρχει πρόβλημα στο αγωνιστικό τμήμα, υπήρξαν δύο αλλαγές προπονητών. Στηρίζουμε τους προπονητές και τους παίκτες. Έφτασε η στιγμή που έπρεπε να κάνουμε μία άτυπη λίστα ποδοσφαιριστών που θα πρέπει να αντικατασταθούν. Η πρώτη ήταν με τέσσερις ποδοσφαιριστές και αποτελούν παρελθόν. Ήδη υπάρχει και άλλη λίστα, αλλά είναι κάτω από τον πάγο. Ο προπονητής πρέπει να δει πού πονάει η ομάδα και να δούμε ποια θα είναι η τελική μορφή της λίστας. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα υπάρξουν προσθέσεις και καλές προσθέσεις στο υπάρχον υλικό. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε πως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Θέλουμε να φτάσουμε τον Ηρακλή εκεί που ξέρουμε και εκεί που θέλουμε να τον βλέπουμε, στην κορυφή».

«Κάποιοι παίκτες δεν έδωσαν αυτό που έπρεπε»

Εγώ προσπάθησα, παρά τα προβλήματα που υπήρχαν με τις τράπεζες, να είναι όλοι στο ακέραιο, μέχρι να έρθει ο καιρός που θα βρουν έστω άλλη ομάδα. Μπορούσα κάλλιστα να τους σταματούσα από το Σεπτέμβριο κάποιους από τους 32. Θα ήταν όμως τεράστιο κακό που θα έκανα, τουλάχιστον σε αυτούς. Πήρα όλο το βάρος πάνω μου. Πίστεψα σε αυτά τα παιδιά, αλλά δυστυχώς δεν μας βγήκαν. Υπάρχουν ονόματα, αλλά υπάρχει και το πάθος που δεν είχαν. Οι έξι είναι πάνω από 30, οπότε αυτό που μεταδίδεται ότι είναι μεγάλοι, δεν υπάρχει. Οπότε αυτό δεν το δέχομαι.

Το άλλο που λέτε ότι στήθηκε αργά, να δώσω δικαιολογία ότι 5-6 εβδομάδες δεν παίζανε μαζί. Όμως 3-4 μήνες δεν έδωσαν αυτά που έπρεπε. Εγώ τους είπα ότι δεν θα έχουν πρόβλημα στο οικονομικό και τους ζήτησα μόνο το 110% στους αγώνες. Δυστυχώς κάποιοι έδωσαν μόνο το 50%. Πολλά παιδιά δώσανε 30%. Και μιλάω για παιδιά που πίστεψα.

Ο κ. Ελευθερόπουλος θα μου έκανε μία λίστα το ποιοι πρέπει να φύγουν. Αλλά τελικά ήταν δική μου η απόφαση. Δεν μπορούσε να δει αυτά που έβλεπα εγώ τόσο καιρό, γιατί δεν ήταν αρκετό διάστημα εδώ. Όταν στηρίχθηκα σε ένα άτομο και πήρε αρκετά χρήματα και δεν έδωσε αυτά που έπρεπε για μένα τελείωσε. Εγώ την ομάδα μου θέλω να την χτίσω από τώρα και από εδώ και πέρα παίρνω και τις ευθύνες. Μέχρι τώρα ότι έγινε δεν ήταν δικό μου πρόβλημα. Αυτά τα παιδιά που ήταν μέχρι τώρα εδώ πήραν ότι έπρεπε από οικονομικής άποψης και εύχομαι να βρούνε άλλη ομάδα. Τους πλήρωσα τα πάντα, ενώ μπορούσα να μη το κάνω. Αυτός είμαι εγώ.

Τα άτομα που έδιωξα ήταν αυτοί που στηρίχθηκα. Νόμιζα ότι θα μου δώσουν ότι έπρεπε. Γι’ αυτό τους έδιωξα.

«Πολύ καλύτερη περίπτωση ο Ηρακλής από τον Άρη»

«Δέκα χρόνια ασχολούμαι και στην Αμερική με το ποδόσφαιρο. Δεν δίνω συνήθως σε άλλον να φτιάξει την ομάδα μου. Με τον κ. Καρυπίδη δεν βγήκε αυτό που θέλαμε και δεν ασχοληθήκαμε. Μετά έλεγα ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά με το ποδόσφαιρο εδώ. Όμως ο Μυροφορίδης με πλησίασε για τον Ηρακλή. Πήγα στη Μίκρα, είδα τις εγκαταστάσεις, τον κόσμο και αποφάσισα ότι αυτή η ομάδα ήταν πολύ καλύτερη περίπτωση από τον Άρη για να ασχοληθώ.

Εγώ θέλω μία μέρα να βγάλω 28 παιδιά από τις ακαδημίες μου και να παίζουν στην πρώτη ομάδα του Ηρακλή. Ελπίζω να έρθουν και τα πρωταθλήματα, να μπουν και στην Ευρώπη. Αυτό είναι το όνειρό μου. Είμαι 63 ετών, έχω δουλέψει σκληρά στην Αμερική, όμως μέχρι τα 15 μου ήμουν εδώ. Εδώ μεγάλωσα. Ο Ηρακλής ήταν μία ομάδα που ήμουν κοντά. Ο Ηρακλής είναι αυτό που θέλω να κάνω. Μου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Μία ελληνική ομάδα με παιδιά από τις ακαδημίες. Δεν θέλω πέντε Έλληνες και 35 ξένους. Θέλω οι γονείς να ξέρουν ότι μία μέρα θα παίξουν στην πρώτη ομάδα τα παιδιά τους. Θέλω μία καθαρότατη ελληνική ομάδα. Γι’ αυτό ήρθα. Γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι άσχετος με αυτό. Έχω κατορθώσει πράγματα στην Αμερική. Μπορούμε να κάνουμε μία ομάδα να φτάσει εκεί που πρέπει να είναι, γιατί ο Ηρακλής είναι μία μεγάλη ομάδα».

«Αν δεν ερχόμουν εγώ…»

«Πάντα έχω μάθει να είμαι κοντά στην ομάδα και τις αποφάσεις να τις παίρνω εγώ. Όταν ήρθα είδα μία ομάδα που την πίστεψα και είχε 32 παίκτες με μεγάλα ονόματα. Υπολόγισα ότι θα βγει κάτι πολύ καλό. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι αν δεν ερχόμουν εγώ σήμερα δεν θα υπήρχε Ηρακλής. Ο κ. Μυροφορίδης πήρε 32 παίκτες, 32 οικογένειες χωρίς να ξέρει ότι ακόμα υπάρχει κάποιος που θα αναλάβει την ομάδα. Και από ότι καταλαβαίνω δεν υπήρχε ούτε Αιγύπτιος, ούτε κανένας. Οπότε ανέλαβα μία ομάδα με τεράστιο μπάτζετ, με χρήματα πολλά κάθε μήνα, που μέχρι στιγμής όλοι έχουν πάρει ότι τους υποσχέθηκε ο Μυροφορίδης. Αν έπρεπε να πάρει 6.000 το μήνα, πήρε τόσα. Αν έπρεπε 10.000, τα πήρε».

«Δεν ήρθα για να φύγω»

«Μέχρι τώρα είναι λίγο πιο δύσκολο από ότι περιμέναμε. Είμαστε ακόμα μέσα. Μέχρι να δούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να ανέβουμε, θα προσπαθήσουμε. Όλοι γνωρίζουν πού είμαστε αδύναμοι. Δουλεύουμε σκληρά να δυναμώσουμε την ομάδα. Έχουμε 26 παίκτες, θα φέρουμε άλλους 5-6. Είναι μεγάλο το νούμερο. Αν δείτε αποκοπές, θα είναι γιατί είναι αναγκαίο. Είναι αδύνατο να έχεις 32 παίκτες και να μένουν οι μισοί εκτός αποστολής. Αν δεν καταφέρουμε να ανέβουμε, θα προσπαθήσουμε για του χρόνου. Δεν ήρθα για να φύγω ούτε του χρόνου, ούτε σε δύο χρόνια. Έχω ένα όραμα και δεν σκέφτομαι να τα παρατήσω εύκολα. Δεν έχω μάθει να χάνω και θα κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.

Ο μόνος τρόπος να το αφήσω, είναι αν δεν μπορέσει να με υποστηρίξει η πολιτεία όπως υποσχέθηκε και δω ότι δεν γίνεται κάτι άλλο. Όσο είμαι εδώ και έχω στήριξη από την πολιτεία και τους φιλάθλους. Εγώ ήρθα από το εξωτερικό και στο πρώτο παιχνίδι είχαμε κόσμο. Μετά όμως τίποτα, προχθές είχαμε 40 εισιτήρια. Ο κόσμος να βοηθήσει και να σηκωθεί να έρθει στο γήπεδο. Είναι μία ομάδα που έχει μπάτζετ στο μέσο της Σούπερ Λιγκ. Να έρθουν στο γήπεδο και να βοηθήσουν, να κάνουμε χορηγίες. Όχι δηλαδή επειδή χάνει η ομάδα και εκείνο το διαολεμένο 6-1, να σταματάει. Εγώ δεν έχω μάθει να σηκώνω τα χέρια. Αλλά έχω δει πολλούς που είναι μόνο με το όνομα. Εγώ θέλω βοήθεια από τους οπαδούς του Ηρακλή. Να έρθουνε να δούνε το Ηρακλή άμα τον αγαπάνε. Εγώ έκανα αυτό που πρέπει να κάνω, αλλά θέλω στήριξη. Και οικονομική και ηθική. Μόνο αν με διώξουνε θα φύγω. Δεν τα παρατάω εύκολα».

«Ο Θεοδωρίδης με στηρίζει»

«Εγώ ήρθα γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο. Όχι να βγάλω ή να χάσω χρήματα. Μακάρι να μπορούσε και ένας ακόμα Παπαδόπουλος ή Θεοδωρίδης να με βοηθήσει. Εγώ είδα ένα άτομο που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πώς δουλεύουν στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή είναι κοντά στην ομάδα. Είναι υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος και το άτομο που με στηρίζει. Μακάρι να βρω και άλλο.

«Όταν κάποιος δίνει υποσχέσεις, θέλω να τις κρατάει»

«Προσπάθησαν και έκαναν πράγματα. Θα περιμένω μέχρι να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις. Εάν αυτό δεν γίνει θα δείτε ένα άλλο άτομο. Τώρα πρέπει να είμαι ήπιος. Πιστεύω ότι όλα θα γίνουν. Δουλεύουν σκληρά. Ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι θα βρει χορηγία 300-400 χιλιάδες. Ας τη βρει. Έπρεπε να πάρουμε από το τηλεοπτικό 300.000 και πήραμε ούτε 40.000. Είναι δουλειά τις πολιτείας να βρούνε λύσεις. Όταν κάποιος δίνει υποσχέσεις, θέλω να τις κρατάει. Όπως τις κρατάω και εγώ».

«Δεν υπάρχει σωτηρία, αν…»

«Αν δεν γίνει αυτό με τα χρέη, δεν υπάρχει σωτηρία. Αν δεν γίνει δύσκολα, θα συνεχίσει ο Ηρακλής όπως θέλουμε. Πρέπει να προστατευτεί ο Ηρακλής. Είναι ανάγκη να γίνει αυτό από την πολιτεία. Υπάρχουν προβλήματα και πρέπει να λυθούν. Όπως πρέπει να προστατευθεί όλη η περιουσία του Ηρακλή, γιατί πάνω σε αυτό βασιστήκαμε. Όχι μόνο η ΠΑΕ, όλα».

«Δεν φταίω εγώ για τη Δράμα»

«Αν υπάρξουν άλλες απώλειες θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές. Από τη στιγμή που ήρθε ο Ελευθερόπουλος είχαμε 2 νίκες και 4 ήττες, κάτι που μας απομάκρυνε από το στόχο της ανόδου. Έπρεπε εκείνη την εβδομάδα να γίνει κάτι μπας και ξυπνήσουν οι υπόλοιποι παίκτες. Αυτά τα άτομα το είχα ήδη αποφασίσει τι θα γίνει και δεν είχε σχέση τι θα έλεγε ο Ελευθερόπουλος. Αυτά τα άτομα ακριβοπληρώθηκαν και έπρεπε να μου δώσουν αυτό που έπρεπε. Ήδη είχα πάρει την απόφαση. Άτομα που δεν παίζουν με πάθος, πρέπει να φύγουν. Αυτά τα άτομα αρχικά δεν έπαιζαν. Αν υπήρχε αναταραχή, εγώ υπολόγισα ότι θα έκανε καλό στην ομάδα, ίσως ήταν λάθος μου. Και λέγανε ότι για αυτό χάσαμε από τη Δόξα Δράμας. Και στο παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη έλεγαν ότι παίξαμε ωραία. Εκεί έχασα πάσα ιδέα. Μπορεί να είναι καλά άτομα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο που χάθηκε το ματς με την Δόξα Δράμας. Θα το χάναμε μόνο έτσι πως τους είδα.

Έπρεπε να κάνω κάτι να αλλάξει κάτι. Αν δεν το κάναμε, το ίδιο θα γινόταν. Αν ήταν έτσι και χάθηκε για αυτό το ματς, ας κέρδιζαν το προηγούμενο που δεν έφυγαν παίκτες.

Στο τελευταίο παιχνίδι χαιρόμουν να τους βλέπω. Έπαιξαν οκτώ παιδιά που δεν έπαιξαν καθόλου. Αυτή τη στιγμή θα ήταν τουλάχιστον τρίτοι αν έπαιζαν έτσι και στο πρωτάθλημα. Από εμάς εξαρτάται. Θέλουμε να κυνηγήσουμε την Κέρκυρα, δεν με νoιάζουν οι άλλοι. Γι’ αυτό θα δυναμώσω την ομάδα όσο πιο πολύ μπορώ».

Στάθης Καραντώνης: Έχουμε τη συμπαράσταση τεσσάρων υπουργείων

Στο πλευρό του Τομ Παπαδόπουλου βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και στενός συνεργάτης του, Στάθης Καραντώνης, που αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα των χρεών: «Όταν ξεκίνησε η πρώτη προσέγγιση των ανθρώπων της ομάδας με τον Τομ Παπαδόπουλο, το πρώτο πράγμα που είδαμε ήταν ότι η καινούργια ΠΑΕ είχε τη μορφή της καθολικά διαδεχούμενης εταιρίας της. Αυτό σημαίνει ότι κάποια χρέη μεταφερόντουσαν στην πλευρά του κύριου Παπαδόπουλου. Τα χρέη αυτά είχαν μοιραστεί σε τρεις ενότητες. Η πρώτη προς το δημόσιο, που ήταν ένα συγκεκριμένο νούμερο που είχαμε αποδεχτεί. Το δεύτερο ήταν από τις υποχρεώσεις για τις προσφυγές πρώην παικτών, παραγόντων και προπονητών. Το τρίτο ήταν προς τους παλιούς πιστωτές. Εκεί δεν υπήρξε πρόταση στο τραπέζι. Δεν γνωρίζαμε το νούμερο. Μετά είχαμε και το πρώτο μπλοκάρισμα από οκτώ πιστωτές. Έκτοτε η διοίκηση στον οικονομικό τομέα υπολειτουργεί, γιατί υπάρχει δυσκολία στο θέμα των πληρωμών. Προσπαθούμε να βρούμε διαφορετικούς τρόπους. Είναι μεγάλη η προσπάθεια και μεγάλα τα προβλήματα. Υπάρχει από την αρχή η υπόσχεση από την πολιτεία για την χορηγία της φανέλας και συνεχίζεται η προσπάθεια. Το άλλο ήταν η προστασία που μπορούσε να παράσχει η πολιτεία ως προς την τρίτη ενότητα του χρέους. Είμαστε πολύ κοντά στο να τακτοποιηθεί και αυτό το θέμα. Έχουμε τη συμπαράσταση τεσσάρων υπουργείων και πιστεύω να λυθεί».

Στη συνέχεια παρέθεσε αριθμούς: «Από την πρώτη μέρα μπλοκαρίστηκε ο λογαριασμός. Τότε είχαμε προγραμματισμένο να κάνουμε τις συμβάσεις με τους 31 ποδοσφαιριστές. Προσπαθούμε να λυθεί το θέμα για να κάνουμε τα συμβόλαια. Οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ συνεχίζονται κανονικά. Ό,τι συμβάσεις έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής, τις τιμούμε στο ακέραιο. Κάθε μήνα οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται. Μέχρι 31/12 όλοι έχουν πληρωθεί στο 100%. Μέχρι τώρα έχουν πάει 90.000 ευρώ σε μηνιάτικα και γύρω στα 260.000 οι δόσεις των συμβολαίων».

Τέλος, ευχαρίστησε κυβερνητικά στελέχη: «Όλες οι συζητήσεις που γίνονται τελευταία. Έχουμε την πολύτιμη συμβολή του και συμβουλή του κ. Βασιλειάδη. Όπως και την αμέριστη συμπαράσταση της κ. Νοτοπούλου και του κ. Τσακαλώτου. Είμαστε κοντά στην πηγή και πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει τελειώσει το θέμα».

Τον προβληματισμό του για τα θέματα των χρεών της ΠΑΕ Ηρακλής, των μπλοκαρισμένων λογαριασμών και της χαμηλής απόδοσης του ποδοσφαιρικού τμήματος εξέφρασε ο μεγαλομέτοχος Τομ Παπαδόπουλος, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αναλυτικά:

«Δεν ξέρουμε το μέγεθος των χρεών»

«Εγώ αυτή τη στιγμή δουλεύω μία ομάδα με κλειστούς λογαριασμούς. Όσον αφορά το μέγεθος των χρεών δεν το ξέρουμε. Κάθε μέρα παρουσιάζονται και νέα άτομα, δεν ξέρουμε από που έρχεται. Θα περάσει πολύς καιρός να ξέρουμε πόσο ακριβώς είναι αυτό το ποσό. Είναι ομάδα με μεγάλο μπάτζετ που δεν μπορεί να δουλέψει όπως δουλεύει αυτή τη στιγμή».

«Υπάρχει πρόβλημα στο αγωνιστικό τμήμα»

«Ο κ. Μυροφορίδης έτρεξε ένα πρότζεκτ με τον τρόπο που γνωρίζει. Εκεί βασιστήκαμε και εμείς και έγινε όλη η συμφωνία. Ο κ. Μυροφορίδης είχε έναν κορμό παικτών που υπέγραψε και αποτελούσαν ήδη μέλη του Ηρακλή. Από την πρώτη μέρα είδαμε τον κορμό αυτών και πήραμε πακέτο την ομάδα. Εμείς είχαμε τον κ. Βοσνιάδη προπονητή όταν ήρθαμε. Για τους γνωστούς ή άγνωστους λόγους δεν δούλεψε. Εμείς δεν είμαστε μάγοι, δεν ξέρουμε πού είναι το μαγικό κουμπί. Υπάρχει πρόβλημα στο αγωνιστικό τμήμα, υπήρξαν δύο αλλαγές προπονητών. Στηρίζουμε τους προπονητές και τους παίκτες. Έφτασε η στιγμή που έπρεπε να κάνουμε μία άτυπη λίστα ποδοσφαιριστών που θα πρέπει να αντικατασταθούν. Η πρώτη ήταν με τέσσερις ποδοσφαιριστές και αποτελούν παρελθόν. Ήδη υπάρχει και άλλη λίστα, αλλά είναι κάτω από τον πάγο. Ο προπονητής πρέπει να δει πού πονάει η ομάδα και να δούμε ποια θα είναι η τελική μορφή της λίστας. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα υπάρξουν προσθέσεις και καλές προσθέσεις στο υπάρχον υλικό. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε πως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Θέλουμε να φτάσουμε τον Ηρακλή εκεί που ξέρουμε και εκεί που θέλουμε να τον βλέπουμε, στην κορυφή».

«Κάποιοι παίκτες δεν έδωσαν αυτό που έπρεπε»

Εγώ προσπάθησα, παρά τα προβλήματα που υπήρχαν με τις τράπεζες, να είναι όλοι στο ακέραιο, μέχρι να έρθει ο καιρός που θα βρουν έστω άλλη ομάδα. Μπορούσα κάλλιστα να τους σταματούσα από το Σεπτέμβριο κάποιους από τους 32. Θα ήταν όμως τεράστιο κακό που θα έκανα, τουλάχιστον σε αυτούς. Πήρα όλο το βάρος πάνω μου. Πίστεψα σε αυτά τα παιδιά, αλλά δυστυχώς δεν μας βγήκαν. Υπάρχουν ονόματα, αλλά υπάρχει και το πάθος που δεν είχαν. Οι έξι είναι πάνω από 30, οπότε αυτό που μεταδίδεται ότι είναι μεγάλοι, δεν υπάρχει. Οπότε αυτό δεν το δέχομαι.

Το άλλο που λέτε ότι στήθηκε αργά, να δώσω δικαιολογία ότι 5-6 εβδομάδες δεν παίζανε μαζί. Όμως 3-4 μήνες δεν έδωσαν αυτά που έπρεπε. Εγώ τους είπα ότι δεν θα έχουν πρόβλημα στο οικονομικό και τους ζήτησα μόνο το 110% στους αγώνες. Δυστυχώς κάποιοι έδωσαν μόνο το 50%. Πολλά παιδιά δώσανε 30%. Και μιλάω για παιδιά που πίστεψα.

Ο κ. Ελευθερόπουλος θα μου έκανε μία λίστα το ποιοι πρέπει να φύγουν. Αλλά τελικά ήταν δική μου η απόφαση. Δεν μπορούσε να δει αυτά που έβλεπα εγώ τόσο καιρό, γιατί δεν ήταν αρκετό διάστημα εδώ. Όταν στηρίχθηκα σε ένα άτομο και πήρε αρκετά χρήματα και δεν έδωσε αυτά που έπρεπε για μένα τελείωσε. Εγώ την ομάδα μου θέλω να την χτίσω από τώρα και από εδώ και πέρα παίρνω και τις ευθύνες. Μέχρι τώρα ότι έγινε δεν ήταν δικό μου πρόβλημα. Αυτά τα παιδιά που ήταν μέχρι τώρα εδώ πήραν ότι έπρεπε από οικονομικής άποψης και εύχομαι να βρούνε άλλη ομάδα. Τους πλήρωσα τα πάντα, ενώ μπορούσα να μη το κάνω. Αυτός είμαι εγώ.

Τα άτομα που έδιωξα ήταν αυτοί που στηρίχθηκα. Νόμιζα ότι θα μου δώσουν ότι έπρεπε. Γι’ αυτό τους έδιωξα.

«Πολύ καλύτερη περίπτωση ο Ηρακλής από τον Άρη»

«Δέκα χρόνια ασχολούμαι και στην Αμερική με το ποδόσφαιρο. Δεν δίνω συνήθως σε άλλον να φτιάξει την ομάδα μου. Με τον κ. Καρυπίδη δεν βγήκε αυτό που θέλαμε και δεν ασχοληθήκαμε. Μετά έλεγα ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά με το ποδόσφαιρο εδώ. Όμως ο Μυροφορίδης με πλησίασε για τον Ηρακλή. Πήγα στη Μίκρα, είδα τις εγκαταστάσεις, τον κόσμο και αποφάσισα ότι αυτή η ομάδα ήταν πολύ καλύτερη περίπτωση από τον Άρη για να ασχοληθώ.

Εγώ θέλω μία μέρα να βγάλω 28 παιδιά από τις ακαδημίες μου και να παίζουν στην πρώτη ομάδα του Ηρακλή. Ελπίζω να έρθουν και τα πρωταθλήματα, να μπουν και στην Ευρώπη. Αυτό είναι το όνειρό μου. Είμαι 63 ετών, έχω δουλέψει σκληρά στην Αμερική, όμως μέχρι τα 15 μου ήμουν εδώ. Εδώ μεγάλωσα. Ο Ηρακλής ήταν μία ομάδα που ήμουν κοντά. Ο Ηρακλής είναι αυτό που θέλω να κάνω. Μου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Μία ελληνική ομάδα με παιδιά από τις ακαδημίες. Δεν θέλω πέντε Έλληνες και 35 ξένους. Θέλω οι γονείς να ξέρουν ότι μία μέρα θα παίξουν στην πρώτη ομάδα τα παιδιά τους. Θέλω μία καθαρότατη ελληνική ομάδα. Γι’ αυτό ήρθα. Γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι άσχετος με αυτό. Έχω κατορθώσει πράγματα στην Αμερική. Μπορούμε να κάνουμε μία ομάδα να φτάσει εκεί που πρέπει να είναι, γιατί ο Ηρακλής είναι μία μεγάλη ομάδα».

«Αν δεν ερχόμουν εγώ…»

«Πάντα έχω μάθει να είμαι κοντά στην ομάδα και τις αποφάσεις να τις παίρνω εγώ. Όταν ήρθα είδα μία ομάδα που την πίστεψα και είχε 32 παίκτες με μεγάλα ονόματα. Υπολόγισα ότι θα βγει κάτι πολύ καλό. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι αν δεν ερχόμουν εγώ σήμερα δεν θα υπήρχε Ηρακλής. Ο κ. Μυροφορίδης πήρε 32 παίκτες, 32 οικογένειες χωρίς να ξέρει ότι ακόμα υπάρχει κάποιος που θα αναλάβει την ομάδα. Και από ότι καταλαβαίνω δεν υπήρχε ούτε Αιγύπτιος, ούτε κανένας. Οπότε ανέλαβα μία ομάδα με τεράστιο μπάτζετ, με χρήματα πολλά κάθε μήνα, που μέχρι στιγμής όλοι έχουν πάρει ότι τους υποσχέθηκε ο Μυροφορίδης. Αν έπρεπε να πάρει 6.000 το μήνα, πήρε τόσα. Αν έπρεπε 10.000, τα πήρε».

«Δεν ήρθα για να φύγω»

«Μέχρι τώρα είναι λίγο πιο δύσκολο από ότι περιμέναμε. Είμαστε ακόμα μέσα. Μέχρι να δούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να ανέβουμε, θα προσπαθήσουμε. Όλοι γνωρίζουν πού είμαστε αδύναμοι. Δουλεύουμε σκληρά να δυναμώσουμε την ομάδα. Έχουμε 26 παίκτες, θα φέρουμε άλλους 5-6. Είναι μεγάλο το νούμερο. Αν δείτε αποκοπές, θα είναι γιατί είναι αναγκαίο. Είναι αδύνατο να έχεις 32 παίκτες και να μένουν οι μισοί εκτός αποστολής. Αν δεν καταφέρουμε να ανέβουμε, θα προσπαθήσουμε για του χρόνου. Δεν ήρθα για να φύγω ούτε του χρόνου, ούτε σε δύο χρόνια. Έχω ένα όραμα και δεν σκέφτομαι να τα παρατήσω εύκολα. Δεν έχω μάθει να χάνω και θα κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.

Ο μόνος τρόπος να το αφήσω, είναι αν δεν μπορέσει να με υποστηρίξει η πολιτεία όπως υποσχέθηκε και δω ότι δεν γίνεται κάτι άλλο. Όσο είμαι εδώ και έχω στήριξη από την πολιτεία και τους φιλάθλους. Εγώ ήρθα από το εξωτερικό και στο πρώτο παιχνίδι είχαμε κόσμο. Μετά όμως τίποτα, προχθές είχαμε 40 εισιτήρια. Ο κόσμος να βοηθήσει και να σηκωθεί να έρθει στο γήπεδο. Είναι μία ομάδα που έχει μπάτζετ στο μέσο της Σούπερ Λιγκ. Να έρθουν στο γήπεδο και να βοηθήσουν, να κάνουμε χορηγίες. Όχι δηλαδή επειδή χάνει η ομάδα και εκείνο το διαολεμένο 6-1, να σταματάει. Εγώ δεν έχω μάθει να σηκώνω τα χέρια. Αλλά έχω δει πολλούς που είναι μόνο με το όνομα. Εγώ θέλω βοήθεια από τους οπαδούς του Ηρακλή. Να έρθουνε να δούνε το Ηρακλή άμα τον αγαπάνε. Εγώ έκανα αυτό που πρέπει να κάνω, αλλά θέλω στήριξη. Και οικονομική και ηθική. Μόνο αν με διώξουνε θα φύγω. Δεν τα παρατάω εύκολα».

«Ο Θεοδωρίδης με στηρίζει»

«Εγώ ήρθα γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο. Όχι να βγάλω ή να χάσω χρήματα. Μακάρι να μπορούσε και ένας ακόμα Παπαδόπουλος ή Θεοδωρίδης να με βοηθήσει. Εγώ είδα ένα άτομο που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πώς δουλεύουν στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή είναι κοντά στην ομάδα. Είναι υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος και το άτομο που με στηρίζει. Μακάρι να βρω και άλλο.

«Όταν κάποιος δίνει υποσχέσεις, θέλω να τις κρατάει»

«Προσπάθησαν και έκαναν πράγματα. Θα περιμένω μέχρι να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις. Εάν αυτό δεν γίνει θα δείτε ένα άλλο άτομο. Τώρα πρέπει να είμαι ήπιος. Πιστεύω ότι όλα θα γίνουν. Δουλεύουν σκληρά. Ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι θα βρει χορηγία 300-400 χιλιάδες. Ας τη βρει. Έπρεπε να πάρουμε από το τηλεοπτικό 300.000 και πήραμε ούτε 40.000. Είναι δουλειά τις πολιτείας να βρούνε λύσεις. Όταν κάποιος δίνει υποσχέσεις, θέλω να τις κρατάει. Όπως τις κρατάω και εγώ».

«Δεν υπάρχει σωτηρία, αν…»

«Αν δεν γίνει αυτό με τα χρέη, δεν υπάρχει σωτηρία. Αν δεν γίνει δύσκολα, θα συνεχίσει ο Ηρακλής όπως θέλουμε. Πρέπει να προστατευτεί ο Ηρακλής. Είναι ανάγκη να γίνει αυτό από την πολιτεία. Υπάρχουν προβλήματα και πρέπει να λυθούν. Όπως πρέπει να προστατευθεί όλη η περιουσία του Ηρακλή, γιατί πάνω σε αυτό βασιστήκαμε. Όχι μόνο η ΠΑΕ, όλα».

«Δεν φταίω εγώ για τη Δράμα»

«Αν υπάρξουν άλλες απώλειες θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές. Από τη στιγμή που ήρθε ο Ελευθερόπουλος είχαμε 2 νίκες και 4 ήττες, κάτι που μας απομάκρυνε από το στόχο της ανόδου. Έπρεπε εκείνη την εβδομάδα να γίνει κάτι μπας και ξυπνήσουν οι υπόλοιποι παίκτες. Αυτά τα άτομα το είχα ήδη αποφασίσει τι θα γίνει και δεν είχε σχέση τι θα έλεγε ο Ελευθερόπουλος. Αυτά τα άτομα ακριβοπληρώθηκαν και έπρεπε να μου δώσουν αυτό που έπρεπε. Ήδη είχα πάρει την απόφαση. Άτομα που δεν παίζουν με πάθος, πρέπει να φύγουν. Αυτά τα άτομα αρχικά δεν έπαιζαν. Αν υπήρχε αναταραχή, εγώ υπολόγισα ότι θα έκανε καλό στην ομάδα, ίσως ήταν λάθος μου. Και λέγανε ότι για αυτό χάσαμε από τη Δόξα Δράμας. Και στο παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη έλεγαν ότι παίξαμε ωραία. Εκεί έχασα πάσα ιδέα. Μπορεί να είναι καλά άτομα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο που χάθηκε το ματς με την Δόξα Δράμας. Θα το χάναμε μόνο έτσι πως τους είδα.

Έπρεπε να κάνω κάτι να αλλάξει κάτι. Αν δεν το κάναμε, το ίδιο θα γινόταν. Αν ήταν έτσι και χάθηκε για αυτό το ματς, ας κέρδιζαν το προηγούμενο που δεν έφυγαν παίκτες.

Στο τελευταίο παιχνίδι χαιρόμουν να τους βλέπω. Έπαιξαν οκτώ παιδιά που δεν έπαιξαν καθόλου. Αυτή τη στιγμή θα ήταν τουλάχιστον τρίτοι αν έπαιζαν έτσι και στο πρωτάθλημα. Από εμάς εξαρτάται. Θέλουμε να κυνηγήσουμε την Κέρκυρα, δεν με νoιάζουν οι άλλοι. Γι’ αυτό θα δυναμώσω την ομάδα όσο πιο πολύ μπορώ».

Στάθης Καραντώνης: Έχουμε τη συμπαράσταση τεσσάρων υπουργείων

Στο πλευρό του Τομ Παπαδόπουλου βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και στενός συνεργάτης του, Στάθης Καραντώνης, που αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα των χρεών: «Όταν ξεκίνησε η πρώτη προσέγγιση των ανθρώπων της ομάδας με τον Τομ Παπαδόπουλο, το πρώτο πράγμα που είδαμε ήταν ότι η καινούργια ΠΑΕ είχε τη μορφή της καθολικά διαδεχούμενης εταιρίας της. Αυτό σημαίνει ότι κάποια χρέη μεταφερόντουσαν στην πλευρά του κύριου Παπαδόπουλου. Τα χρέη αυτά είχαν μοιραστεί σε τρεις ενότητες. Η πρώτη προς το δημόσιο, που ήταν ένα συγκεκριμένο νούμερο που είχαμε αποδεχτεί. Το δεύτερο ήταν από τις υποχρεώσεις για τις προσφυγές πρώην παικτών, παραγόντων και προπονητών. Το τρίτο ήταν προς τους παλιούς πιστωτές. Εκεί δεν υπήρξε πρόταση στο τραπέζι. Δεν γνωρίζαμε το νούμερο. Μετά είχαμε και το πρώτο μπλοκάρισμα από οκτώ πιστωτές. Έκτοτε η διοίκηση στον οικονομικό τομέα υπολειτουργεί, γιατί υπάρχει δυσκολία στο θέμα των πληρωμών. Προσπαθούμε να βρούμε διαφορετικούς τρόπους. Είναι μεγάλη η προσπάθεια και μεγάλα τα προβλήματα. Υπάρχει από την αρχή η υπόσχεση από την πολιτεία για την χορηγία της φανέλας και συνεχίζεται η προσπάθεια. Το άλλο ήταν η προστασία που μπορούσε να παράσχει η πολιτεία ως προς την τρίτη ενότητα του χρέους. Είμαστε πολύ κοντά στο να τακτοποιηθεί και αυτό το θέμα. Έχουμε τη συμπαράσταση τεσσάρων υπουργείων και πιστεύω να λυθεί».

Στη συνέχεια παρέθεσε αριθμούς: «Από την πρώτη μέρα μπλοκαρίστηκε ο λογαριασμός. Τότε είχαμε προγραμματισμένο να κάνουμε τις συμβάσεις με τους 31 ποδοσφαιριστές. Προσπαθούμε να λυθεί το θέμα για να κάνουμε τα συμβόλαια. Οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ συνεχίζονται κανονικά. Ό,τι συμβάσεις έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής, τις τιμούμε στο ακέραιο. Κάθε μήνα οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται. Μέχρι 31/12 όλοι έχουν πληρωθεί στο 100%. Μέχρι τώρα έχουν πάει 90.000 ευρώ σε μηνιάτικα και γύρω στα 260.000 οι δόσεις των συμβολαίων».

Τέλος, ευχαρίστησε κυβερνητικά στελέχη: «Όλες οι συζητήσεις που γίνονται τελευταία. Έχουμε την πολύτιμη συμβολή του και συμβουλή του κ. Βασιλειάδη. Όπως και την αμέριστη συμπαράσταση της κ. Νοτοπούλου και του κ. Τσακαλώτου. Είμαστε κοντά στην πηγή και πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει τελειώσει το θέμα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιλέξτε Κατηγορία